Utrecht

Rachmaninoffhuis

Centrum
Woonhuis - Appartement
Conditie
Bestaande bouw
Toon meer kenmerkenToon minder kenmerken
Terug naar boven

Rachmaninoffhuis , Utrecht

Luxe appartementen in Welgelegen, Utrecht
In de wijk Welgelegen in Utrecht staat Rachmaninoff: 132 stoere, duurzame appartementen in vele soorten en maten, gelegen aan het Rachmaninoffplantsoen. Hier woon je in een licht en ruim appartement of maisonnette, gebouwd in een voormalig stadskantoor. Er zijn 25 verschillende typen woningen die in grootte variëren van circa 42 tot 103 m². Keuze genoeg! Iedere woning heeft een eigen terras of balkon. 

Kenmerken van Rachmaninoffhuis
Aantal woningen: 132 woningen
Woonoppervlakte: ca. 42 - 103 m²
Aantal slaapkamers: 1 of 2 slaapkamers
Opgeleverd: 2020

Vrije sector en middenhuur appartementen in Utrecht
De appartementen zijn verdeeld over 10 verdiepingen. De maisonnettes met voortuin bevinden zich op de begane grond. Alle woningen hebben grote ramen, waardoor er veel lichtinval is en er een ruimtelijk gevoel ontstaat. Door het gebruik van dat vele glas in combinatie met strakke, witte kozijnen krijgt het complex een stoere, industriële uitstraling. Bij de transformatie van kantoor naar woningen is de constructie van het voormalige stadskantoor behouden. Een mooie, duurzame oplossing.

Verdeeld over de eerste 4 verdiepingen zijn de middenhuurwoningen. Deze hebben een ruim balkon en een groen uitzicht. De middenhuurwoningen zijn speciaal bestemd voor doorstromers van de sociale huursector naar de vrije huursector en voor mensen met een middeninkomen. Deze woningen hebben een oppervlakte van circa 42 tot 70 m². De vrije sector woningen zijn verdeeld over het gehele complex en hebben een oppervlakte van circa 73 tot 103 m². De maisonnettes bevinden zich op de begane grond en hebben een voortuin. De appartementen vanaf de 6e verdieping hebben vrij uitzicht over Utrecht. In totaal zijn er 25 verschillende typen woningen. Keuze genoeg dus!

Uiteraard zijn de woningen fraai afgewerkt. Elk appartement beschikt over een volledig ingerichte Bruynzeel keuken met Siemens inbouwapparatuur, een complete badkamer, een apart toilet en vloerverwarming. Bovendien heb je altijd 1 of 2 slaapkamers en een eigen buitenruimte in de vorm van een voortuin, loggia of balkon. De meeste vrije sector huurwoningen zijn voorzien van een eigen parkeerplaats. Ook is er een deelauto- en fietsconcept beschikbaar. Het is voor dit complex niet mogelijk om een parkeervergunning bij de gemeente te verkrijgen.

Centraal, groen en stads
Rachmaninoff ligt aan het gelijknamige Rachmaninoffplantsoen in de Utrechtse wijk Welgelegen. Deze centraal gelegen wijk is volop in ontwikkeling van kantorenwijk naar woonwijk. Om het woongebouw heen staan veel volwassen bomen, waardoor de directe omgeving erg groen is. Binnen 10 minuten fietsen ben je in de binnenstad van Utrecht. Ook het Park Oog in AI en het stadsstrand bereik je binnen 2 minuten. Zo woon je in een rustige wijk, maar ben je binnen enkele minuten in het echte stadsleven beland. Ideaal.

Welgelegen
De buurt Welgelegen in de wijk Oog in Al staat nu voornamelijk bekend als kantoorgebied, maar daar komt verandering in! De komende jaren wordt deze wijk getransformeerd naar een gemixte woon-werkwijk die aansluit bij de stijl van de woonwijk Oog in Al. In deze naastgelegen wijk vind je veel voorzieningen zoals een winkelcentrum, horecagelegenheden, scholen en gezondheidscentra. Op zoek naar recreatieve voorzieningen? Wandel dan naar het park of kom relaxen op het stadsstrand Oog in Al.

Utrecht
De gemeente Utrecht telt ruim 350.000 inwoners en behoort tot het snelst groeiende economische centrum van de Randstad. Niet zo gek dat Utrecht een gewilde stad is om te wonen. Een historisch centrum en moderne wijken, Utrecht heeft het beide. Utrecht herken je aan de Dom en de werven met gezellige restaurants en terrassen. In deze dynamische stad is er elke dag van alles te beleven. Wist je dat Utrecht volgens de Lonely Planet tot ’s werelds tien verborgen parels behoort? En in die verborgen parel kun jij wonen! Vanaf je nieuwe woonplek fiets je binnen 1o minuten naar hartje centrum.

Bereikbaarheid
De bereikbaarheid van Rachmaninoff is uitstekend. Zo ben je binnen tien minuten in het stadscentrum van Utrecht en zit je zo op de A2 richting Amsterdam of Den Bosch. Ook de A12 en A27 zijn vlakbij. Op loopafstand stap je op de bus of tram in verschillende richtingen. Zo uit en thuis.

Inschrijven voor Rachamninoffhuis
De inschrijving voor de beschikbare woningen binnen dit complex verloopt via de externe omgeving van wonenbijbouwinvest.nl. Voor meer informatie en om in aanmerking te komen voor een woning klikt u op de button Inschrijven. Let op! U schrijft zich hiermee alleen in voor de woningen in eigendom van Bouwinvest. Om in aanmerking te komen voor het overige woningaanbod van REBO Huurwoning dient u zich hier in te schrijven.

Terug naar boven

Vergelijkbare objecten

Centrum

Utrecht

Zijdebalen II

Utrecht
Gelegen aan het water

Utrecht

Dichterswijk

Utrecht
Luxe appartementen

Utrecht

Veemarkt City

Utrecht
Groene omgeving

Utrecht

Melissekade

Utrecht

REBO Groep is aangesloten bij: